Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek'in eski avukatı Güvenen: Ülkemizde hukuk, sadece ilçelerde iyi işliyor”

Erdek

Erdek'in en eski avukatları arasında yer alan Yüksel Güvenen, Türk yargısının şaibeli bir duruma geldiğini” belirtti. 5.7.1938'de, Bandırma'ya bağlı Çomlu Köyü'nde doğup, 1972 yılından beri, aralıksız 43 yıldır avukatlık yapan Güvenen, şunları söyledi:

Erdek’in en eski avukatları arasında yer alan Yüksel Güvenen, “Türk yargısının şaibeli bir duruma geldiğini” belirtti.
5.7.1938’de, Bandırma’ya bağlı Çomlu Köyü’nde doğup, 1972 yılından beri, aralıksız 43 yıldır avukatlık yapan Güvenen, şunları söyledi:
“Parlamentodan çıkan yasalar uygulanmıyor. Yasalara adeta meydan okunuyor. Hukuk işlemiyor. Oysa hukuk, devleti devlet yapan unsurların başlarında gelir. Ülkemizde hukukun en iyi uygulandığı yerler ise ilçe adliyeleridir. Çünkü ilçeler, küçük yerleşim bölgeleri olması nedeniyle buralarda hukuk, ilçenin dokusu paralelinde sağlıklı şekilde uygulanır.”
Son yıllarda, tüm ülkede icra olaylarının arttığına dikkati çeken Av. Yüksel Güvenen, “Bu bağlamda, Erdek’teki icra olayları da % 60’a yükseldi. Ancak ben, avukat olarak kesinlikle icra davaları almıyorum. Çünkü, icraya düşen bir kişinin zaten zorda olması nedeniyle onlara bir darbe de ben vurmayı vicdani bulmuyorum. Bu arada, kazanayım veya kaybedeyim, inanmadığım hiçbir davayı almadım” dedi.
Güvenen, Türkiye’nin her zaman Atatürk ilkeleri ve devrimlerinin ışığına ihtiyacı olduğunun altını da çizdi.
Önceki yıllarda CHP çatısı altında politika yaparken, iki dönem de bu partiden Erdek Belediye Meclisi üyeliğini yürüttüğünü vurgulayan Güvenen’in anıları arasında, davet ettiği CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in, Erdek ve adalar ziyaretinin de ayrı bir yer tuttuğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı